Du skal være logget ind for at oprette emner eller lave indlæg

Muligvis kommende campist!

12

Hej alle,

Min kone har i flere år nævnt campingvogn som en dejlig ferieform, da hun har camperet i et tidligere forhold. Jeg har altid været den magelige type, til charterrejser, sommerhuse mv, men hun fik logget mig med i en camp-let for nogle år siden, i storm og pis øsende regnvejr, og tanken blev skubbet til side igen. Vi har imellemtiden fået to piger (tvillinger) som bliver 7 år nu her, og om det er dem, eller at jeg selv er blevet ældre ved jeg ikke, men nu er tankerne om en campingvogn kommet til mig alligevel. Jeg har altid drømt om engang at få sommerhus, og kunne stresse af der i weekender mv, men der er også det økomomiske perspektiv, hvor campingvognen er nærmere fremkommelig, samt fleksibel, og så er min kones argument at camping er et slaraffenland for børn.

Jeg har allieret mig med min kones svoger som tidligere har haft vogn, men tænker det er meget godt med input fra flere sider. Jeg vil prøve at undgå begynderfejlene. Vi tænker brugt vogn i et prisleje 60.000-80.000 kr.

Hvad vogn skal man kigge efter? mærker, alder mv? Allerede nu har jeg læst mig frem til at køje anbefales til børn da den så altid er klar. Vi har selv snakket om permanent dobbeltseng for bedre liggekomfort, og da spiseplads altid er i fortelt. Hvad er erfaringerne?
Vores piger er 7 år nu, hvad er erfaringerne med hvor mange år børn "gider"?
Der dukker helt sikkert MANGE flere spørgsmål op 🙂

Det er noget af et spørgsmål du der kaster op. 🙂

Først vil jeg da lige minde om, at der er forbundet meget arbejde med et sommerhus og børn gider ikke sommerhus når de bliver 12-14 år. Der er jo sjældent nogen at lege med. Jeg ser det med mine egne børnebørn.

Skal det være som fastligger eller nomade? Som fastligger er fortelt genialt, men noget besværligt som nomade.

Køjer er vel primært hensigtsmæssigt til små børn alt efter størrelsen på køjerne.

I det prisniveau er der mange fine vogne.

 

Tak for svar Knud!

Det ville nok være lidt en kombiløsning. Vi havde snakket om den måske lå fast i forårs sæsonen så den kunne benyttes lidt i weekender, helligdage mv. For så i sommerferien at kunne trække den sydpå eller andre steder hen i landet.

Jeg er total grøn på området, så meget glad for alle inputs:)

Som Knud skriver er det noget af et oplæg du kommer med.

Med den erfaring jeg har i dag ville jeg starte med at kende min økonomi og dets er det ud til at du har styr på, så kommer spørgsmålet købe privat eller forhandler, her ville jeg foretrække forhandler af hensyn til garantien.

I skal også sætte jer ned og beskrive hvor længe i ønsker at holde vognen, dette af hensyn til jeres børn contra køjer, alternativet til køjer er opredning i sidde gruppen hvilket fungerer for mange campister.

Når først i har fundet ud af hvad jeres behov er så på nettet for at finde hvad der af vognen som dækker jeres behov herefter er det bare om at gå på jagt hos forhandlerne.

En god ide er at finde nogen i jeres netværk som har camperet i en del år og tage dem med på råd når i er afsted.

Sidst lad være med at spørge på nettet om dette eller hint mærke er godt eller dårligt, der findes dårlige vogne indenfor alle mærker

Hej Danny

Velkommen til campinglivet 🙂

En campingvogns værste fjende er fugt, så vær MEGET kritisk når i begynder jagten. Især hvis i vælger at købe privat, fordi her er vognene ofte billigere og du får også mere udstyr med end ved en forhandler, men du kan risikere at købe en vogn der er fugtskader som kan være svær at se med det blotte øje. Tjek alle magasiner/hjørner rundt om vinduerne og tjek omkring udvendige luger og gaskassen.

Vores børn er teenagere også nyder stadigvæk campinglivet, så jeg tænker i har mange gode år sammen med jeres børn endnu, ofte er man jo meget mere og tættere sammen som familie når man er på camping, fordi man er væk fra dagligdagens mange gøremål som børnefamilie, og det nyder hele familien jo godt af.

En køjevogn er et must for småbørnsfamilie og der findes vogne med køjer, rundsiddegruppe og franskseng i jeres prisleje og med en  fornuftig alder. Husk at prøveligge sengene for at se om det er plads til jer begge, søvnen er vigtig også selvom man er på ferie, personligt synes jeg ofte pladsen i de franskesenge er for små 🙂

Tjek guloggratis eller DBA og sæt x i alle de kriterier som er relevante, de indskrænker søgeningen væsentlig også hos forhandlerne.

Rigtig god jagt 🙂

Mvh

Kim

 

Hej Flemming,

Tak for input. Kan godt se idéen omkring forhandler og garanti, den er noteret:)

Den tanke jeg havde omkring spørgsmålet til mærker mv, var mere ud fra den betragtning at vi eksempelvis på vores vej, har et par som skiftede deres vogn ud til en fabriksny med noget panorama forrude. Virkelig fed vogn inden i, problemet var bare at den var utæt omkring forruden, og i deres kamp med forhandler og producent, fandt de ud af at det var en kendt fejl på den model, så jeg tænkte bare der måske var nogle erfaringer til vogne eller fancy tiltag man skulle gå udenom.

Vi må ud at kigge!

Campingbladet

Prøv evt. at leje en vogn ca. af den type, som I kunne finde på at købe.

Vi er på den 3. vogn, før vi fandt ud af, hvad der passer for os. Vi udbygger så på den og tilpasser den til de skiftende behov. Jeg tror ikke på, at man i første hug kan finde den vogn, som man egentlig ønsker. Hvis det er muligt, kunne I tage en nærmere snak med nogle mere erfarne campister og høre, hvorfor de har valgt sådan og sådan.

Jo flere specifikke spørgsmål du stiller, jo flere brugbare svar kan du få! 🙂

 

Hej Kim,

Tak for super respons! Der var mange gode inputs! Den med fugten var guld værd - Hvordan tjekkes det bedst, visuelt eller en fugtmåler?

Hej Danny

Hvis I skal handle er det sikrest at handle med en forhandler.

En fugt måler lyver ikke og kommer ikke med "smarte" forklaringer.

Vi lånte/lejede først en vogn hos en forhandler og fik det presonlige indtryk - men var også mere fritstillet da det kom til handelen.

Endelig kommer så spørgsmålet omkring hvad jeres bil må trække.

MVH BJ.

Hej igen Danny

Børn keder sig ikke på en campinplads  - der er altid nogen at snakke med.

Når børnene har det godt - så har forældrene det godt og afslappet. Sådan går det til børnene  blive 15 - 16 år så kommer der andre interesser!

MVH BJ.

Hej Danny

Som Benny skriver er en fugtmåler en rigtig god ting, det er dog de færreste private mennesker der ligger inde med en fugtmåler. Visuelt er godt samt brug af næsen, ofte kan man lugte om vognen er fugtig, det lugter jordslået. Oftest er der også tegn efter fugt(mørke rander/skjolder). Tjek også bunden på vognen udvendigt, især i hjørnerne og omkring støttebenene, bunden er lavet af træ(ældre modeller), så her kan der være råd.

Hvis i køber privat så få den fugt/gastastet hos en forhandler inden køb, det er mit bedste råd 🙂

 

Mvh Kim

En fugtmåler er godt at have i værktøjskassen

https://www.silvan.dk/fugtmaaler-til-maaling-i-trae?id=2640-5174581

Campingbladet

Hej Danny

Ved godt det er lidt et fy-ord men når jeres børn ikke er ældre så vil et medlemsskab af DCU give gratis overnatning til dem i ca 5 år + andre fordele

Hej Benny,

Helt enig, tilfredse børn = afslappede forældre, det er også det argument, sammen med minimal vedligehold der vejer tungest i bogen.

Kim, tak for info omkring det med fugten, det var slet ikke en faktor jeg havde tænkt! Er man for irriterende/krævende hvis man i en brugtvogns handel tager forbehold for syn samt fugt/gastest, og kan man det?

Tak for link Flemming!

Knud, fy-ord, hvorfor det? Det var da et godt tip:) Er der lidt "religion" blandt campisterne?

Hej Danny

Du kan sagtens tage forbehold - det er dig der bestemmer om du har lyst til at købe vognen. Hvis i finder en vogn, så koster en fugttest ca. 800 kroner, og giver et godt fingerpeg om vognens stand. Men brug øjne og næse først, hvid alting ser og virker okay, så vil en fugttest vise om der er skjult fugt 🙂

Jeg ville altid kræve en fugttest og gastest i forbindelse med handel. Gastesten må maks være 2 år gammel, en fugttest bliver nok mest lavet ved handel, hvor gastest bør foretages af alle hver 2. år.(Sikkerhed)

Campingvognen skal synes ved ejerskifte, men syn fortæller ikke noget om vognens tilstand(fugt), bremser og lys tjekkes ved syn.

Hvis vognen er gastestet, sidder der et mærkat i gaskassen med dato for testen.

Hej Kim,

Det er virkelig god info! Tak!

Er der nogle ting omkring toilet, vand og afløb man skal være opmærksom på? Hvad med el delen?

 

Hej Danny  hvis det en ældre vogn du måske vil købe ser vognen efter under bund særlig i hjørner og gå ind i vognen og prøv at vugge med vognen, vugger den meget og alle støtte ben er nede så hold dig væk så kan du være sikker på den er rådden i bund og der er jeg blevet taget ved næsen med sådan en vogn, og det var en da en af de anerkendt mærke,så man bliver klogere når man næste gang, skal købe campingvogn  (campist i 25år så lidt erfaring har man da fået)

Hej Danny

Afløbet på en campingvogn er forholdsvis simpelt og kan se med det blotte øje under vognen, men tjek gerne køkkenskabet og skabet på badeværelset for eventuelle utætheder fra afløbet(vask)

Toilettet plejer ikke volde de store problemer, og vandhanerne kan skiftes for en 600- 1000 kroner pr. Armatur(Afhængig af fabrikat).
Det er en overkommelig opgave for en gør det selv mand :-), selve pumpen i vandtanken kan man også skifte selv, og er meget overkommelig . El-opgaver skal man nok ikke rode med selv med mindre man er fagmand, mener ikke der plejer at være de store problemer med el i vognene.

 

Mvh Kim

Campingbladet

Tak for alt Jeres feedback, det er uvurderligt!
Vi har nu været en del ude at kigge og har låst os fast på en indretning, så nu starter jagten for alvor, og jeg tænker (måske jeg tager fejl) at udbuddet er størst om efteråret, når folk lige har været af sted, og har fået nok, eller vil opdatere til nyere grej.?
Men igen tak! Ser I en i campinghabit, stråhat og en dåseøl i hånden rende og falde over pløkkerne på pladsen til foråret, så bær over med ham - det kan være det er mig:)

Hej Danny.

Du skal være opmærksom på at der i år som følge af Covi-19 er solgt ekstra ordinært mange brugte campingvogne, men hvorfor vente til foråret med at snuble over pløkkerne, det kan vi andre som nogle kalder garvede campister da stadig gøre også om efteråret, dette iført såvel stråhat øl eller vin i hånden.

Det vil være oplagt hvis i har mulighed for at tage på efterårsferie i campingvogn og de fleste vogne kan da også bruges til vinterferie samt bruge nogle weekender til at "øve" sig i og pigerne vil elske det.

12
Campingbladet